Здравословният начин на хранене може да се окаже опасен. Цитрусовите фрешове, които са много полезни особено в сезона на грипа, могат да ни докарат колит и алергии. Това заяви пред в. "Телеграф" диетоложката доктор Донка Байкова.
Рискът се крие не в самите плодове, а в кората им. В голямата част от случаите, за да издържат по – привлекателно цитрусите, тя се обработва с оцветители и гланциращи емулсии. Други вредни вещества, които можем да погълнем с уж полезния прясно изстискан сок, са добре известните ни пестициди.
Плодовата течност носи опасност често заради безгрижието на заведенията за хигиената. Често цитрусите не са мити преди да бъдат сложени в пресите, за да станат на сок. Така вредните вещества лесно попадат в напитката.
Малария и колит ни дебнат от плодовите сокове
- 26.11.2014 | 07:56
- 4829