Байдън обвини Мъск в лицемерие

Getty Images/Guliver
share

Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува Илон Мъск за лицемерието си по отношение на имиграцията, след като вестник „Вашингтон Пост“ съобщи, че роденият в Южна Африка Мъск е работил по едно време нелегално в САЩ, предаде Асошиейтед Прес. Бизнесменът отрича обвиненията.

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 196

„Най-богатият човек в света се оказа нелегален работник тук. Не, говоря сериозно. Трябвало е да учи, когато е дошъл със студентска виза. Не е бил в университет. Нарушавал е закона. И той говори за всички тези нелегални мигранти, които идват към нас“, каза Байдън на предизборна проява.

„Вашингтон Пост“ съобщи, че Мъск е работил нелегално в страната докато е имал студентска виза. Вестникът се позовава на фирмени документи, бивши бизнес партньори на милиардера и съдебни документи. Според изданието Мъск е пристигнал в Калифорния през 1995 г. за магистърска програма в Станфордския университет, „но никога не е бил записан в курсовете, като вместо това е работил в стартъп компанията си“.

В. "Вашингтон пост": Мъск за кратко е работил незаконно в САЩ през 90-те години

 „Всъщност ми беше разрешено да работя в САЩ“, написа Мъск в социалната мрежа „Екс“ в отговор на Байдън. „Марионетката Байдън лъже“, добави той.

Днес Мъск е най-богатият човек в света. Той е предоставил повече от 70 млн. долара, за да помогне на кандидата на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп и на други кандидати на Републиканската партия да спечелят на 5 ноември, и е един от най-големите дарители на партията през тази предизборна кампания.

Тръмп обеща да даде на Мъск роля в администрацията си, ако спечели следващия месец, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 196

Водещи новини

Още новини