„Вашингтон пост“ не подкрепя никого за президент на САЩ, но „Ню Йорк пост“ - зад Тръмп

Freepik
share

Вестник „Вашингтон пост“ няма да подкрепи нито един от двамата кандидати на президентските избори в САЩ на 5 ноември, а също така ще се въздържа да го прави и на бъдещи избори. Това обяви днес изпълнителният директор на американското издание Уилям Левис, цитиран от Франс прес.

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 191

„Наясно сме, че това решение ще даде повод за много тълкувания, че то ще бъде възприето като скрита подкрепа за един от кандидатите или отхвърляне на друг, или като бягство от отговорност. Това е неизбежно“, пише той, въпреки че най-големият американски всекидневник, собственост на основателя на „Амазон“ Джеф Безос, подкрепи кандидатите за президент на демократите през 2008, 2012, 2016 и 2020 г.

На свой ред популярният сред консерваторите таблоид „Ню Йорк пост“, собственост на медийната империя на Рупърт Мърдок, публикува днес редакционна статия, в която призовава хората да гласуват за кандидата на републиканците.

Доналд Тръмп и Камала Харис с еднаква подкрепа в седемте ключови щата

„Доналд Тръмп е правилният избор“, пише американският всекидневник, като изброява своите приоритети: „сигурна граница“, „безопасни градове“, „процъфтяваща икономика за всички, основана на ниски данъци и малко регулации“, авторитет на родителите и една Америка, „уважавана на световната сцена“.

Подемайки нападките на републиканския лагер срещу Камала Харис, нюйоркският вестник твърди, че кандидатката на демократите премълчава своите планове и „не иска американците да знаят колко радикална е програмата ѝ“.

„Благодаря ви за тази прекрасна подкрепа“, написа Доналд Тръмп в социалната си мрежа „Трут соушъл“ два дни преди свой митинг в емблематичната зала „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк.

Тази подкрепа не е изненада, но през последните години „Ню Йорк пост“ беше много по-остър към Доналд Тръмп, пише БТА.

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 191

Водещи новини

Още новини