Тръмп ще участва в подкаста на популярния американски водещ Джо Роугън

gettyimages
share

Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп в петък ще даде интервю за популярния водещ на подкаст Джо Роугън, който се радва на десетки милиони слушатели, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на екипа на кандидат-президента. Тръмп ще пътува до Остин, щата Тексас, където се намира студиото на Роугън.

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 191

През август Тръмп разкритикува Роугън в платформата си "Трут Соушъл" (Truth Social), след като известният водещ похвали тогавашния независим кандидат Робърт Кенеди-младши, който малко след това се оттегли от предизборната надпревара и заяви подкрепата си за бившия президент. 

Опонентът на Тръмп на президентските изборите на 5 ноември, кандидатът на Демократическата партия за президент Камала Харис, също обмисля да даде интервю в подкаста на Джо Роугън, за да се опита да получи по-широка подкрепа от мъжете гласоподаватели, пише БТА.

Байдън заяви, че световните лидери се страхуват от Тръмп

Аудио стрийминг платформата "Спотифай" (Spotify) заяви през март, че подкастът "The Joe Rogan Experienc" има 14,5 милиона последователи. Това е почти три пъти повече от втората по популярност програма в платформата. Освен това Роугън има над 19 милиона последователи в "Инстаграм" и 17 милиона в "ЮТюб" (YouTube).

Проучване на "ЮГав" (YouGov) от миналата година установи, че 81 процента от слушателите на подкаста на Роугън са мъже, а 56 на сто от тях са на възраст под 35 години - демографска група, която е склонна да подкрепи Тръмп пред Харис, отбелязва Ройтерс.

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 191

Водещи новини

Още новини