Харис: САЩ няма да спрат натиска върху Израел за прекратяване на огъня

Getty Images/Guliver
share

Съединените щати няма да намалят „натиска“ си върху Израел и арабските лидери за постигане на споразумение за заложниците и прекратяване на огъня в Газа.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2964

Това заяви вицепрезидентът на САЩ и кандидат за президент Камала Харис в интервю за CBS, пише NOVA. 

Вашингтон работи с Израел по въпроса за хуманитарната помощ и „необходимостта от сключване на сделка, която да освободи заложниците и да донесе примирие. Ние няма да спрем по отношение на оказването на този натиск върху Израел и в региона, включително върху арабските лидери“, отбеляза Харис.

Бивш агент на ЦРУ: Иран може да убие много хора в Израел, но отговорът ще е ядрен удар

Позовавайки се на иранския ракетен удар по Израел, тя настоя, че е „наше задължение да направим каквото можем, за да позволим на Израел да се защити от такъв вид атаки“.

Израел е в повишена готовност преди годишнината от безпрецедентната атака на "Хамас" на 7 октомври, която предизвика войната в Газа.

Сега Израел е насочил вниманието си на север към "Хизбула", подкрепяния от Иран съюзник на Хамас в Ливан, и се зарече да отмъсти за иранската ракетна атака.

Миналогодишното нападение на палестинските бойци срещу Израел на 7 октомври доведе до смъртта на 1205 души, предимно цивилни.

При ответната военна офанзива на Израел в Газа са загинали най-малко 41 870 души, повечето от които цивилни, според данни, предоставени от здравното министерство на управляваната от "Хамас" територия.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2964

Водещи новини

Още новини