Тръмп преди срещата със Зеленски: Трябва да сложим край на смъртта и разрушенията! Ние се нуждаем от мир!

Getty Images, архив
share

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп и украинският президент Володимир Зеленски ще се срещнат на 27-ми септември, за да обсъдят прекратяването на войната в Украйна, предава УНИАН, цитирана от "Фокус".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14699

Отговаряйки на въпрос на журналисти за предстоящата среща със Зеленски, кандидатът на Републиканската партия е заявил, че ще призове за "прекратяване на войната". "Нека да постигнем мир. Ние се нуждаем от мир! Трябва да сложим край на смъртта и разрушенията. Не мислите ли така? Това би ли било нещо лошо", е коментирал Тръмп.

Той също така е попитан дали смята, че Киев трябва да направи териториални отстъпки, за да се сложи край на пълномащабната война. В отговор Тръмп е заявил: "Ще видим как ще се развие ситуацията. Ще видим".

Петр Павел: Трябва да бъдем реалисти - Украйна ще загуби територии след войната

Бившият президент на Съединените американски щати направи няколко изявления, че може да сложи край на войната в Украйна само за 24 часа. По-рано Володимир Зеленски го покани да посети Киев, но Тръмп не отговори на поканата.

След посещението на Зеленски в колебаещия се щат Пенсилвания на (22 септември) реториката на Доналд Тръмп по отношение на войната в Украйна стана по-твърда. Преди дни той обеща да извади САЩ от тази конфронтация.

Володимир Зеленски и Доналд Тръмп  ще се срещнат в Ню Йорк, като срещата е насрочена за 16:45 ч. българско време. По-рано Тръмп публикува в интернет писмо, което му е написал Владимир Зеленски. В него президентът призовава за среща, на която да се обсъди справедлив край на войната.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14699

Водещи новини

Още новини