САЩ изпращат още войски в Близкия изток заради насилието между Израел и "Хизбула"

Getty Images/Guliver
share

САЩ изпращат допълнителни войски в Близкия изток поради рязкото нарастване на насилието между Израел и силите на "Хизбула“ в Ливан, което повишава риска от по-голяма регионална война, съобщи Пентагонът, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2647

Прессекретарят на Пентагона генерал Пат Райдър не предостави подробности за това колко са допълнителните сили и какво ще им бъде възложено да правят. В момента САЩ разполагат с около 40 000 военнослужещи в региона. 

Новите попълнения идват след значителните удари на израелските сили срещу цели в Ливан, при които загинаха стотици хора, и в момент, когато Израел се готви да проведе нови операции, а Държавният департамент предупреждава американците да напуснат Ливан, тъй като рискът от регионална война се увеличава, отбелязва БТА. 

Расте броят на жертвите на днешните израелски удари по Ливан

"Поради непредвидимия характер на продължаващия конфликт между "Хизбула" и Израел и неотдавнашните експлозии в цял Ливан, включително Бейрут, посолството на САЩ призовава американските граждани да напуснат Ливан, докато все още има възможности за цивилен транспорт“, предупреди Държавният департамент в събота.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2647

Водещи новини

Още новини