Осъдиха TikTok звезда на 100 години затвор заради двойно убийство

Фейсбук
share

Присъда от 100 години затвор сложи край на един от най-зрелищните процеси в американския щат Калифорния. А в съдебната зала прозвучаха бурни аплодисменти.

Наказанието е за TikTok звездата Али Абулабан – заради жестоко двойно убийство, съобщават американските медии.

„Ще умреш в затвора. Никога повече няма да бъдеш свободен човек и ще издъхнеш зад решетките“, заяви съдия Джефри Фрейзър в залата.

Процесът срещу JinnKid продължава няколко месеца. Той постига над един милион последователи във видео платформата, въпреки че е критикуван за фалшиви новини и китайски шпионаж.

През май съдебните заседатели признаха Абулабан за виновен, а сега съдът обяви и наказанието за жестокото двойно престъпление, предава БТВ.

Американецът не е успял да приеме факта, че съпругата му се разделя с него след години на насилие.

Али Абулабан инсталирал шпионски софтуер на таблета на петгодишната си дъщеря и открил, че 28-годишната Ана Мари Абулабан има нов партньор.

Инфлуенсърът проследил нея и 29-годишния Рейбърн Барън до луксозен апартамент в Сан Диего през октомври 2021 г. Там той убива двойката с четири изстрела.

Абулабан заснел действията си със смартфона си, а записите бяха показани на съдебните заседатели.

Тик-ток сензация: Певец от "Пайнер" ме изнасили

След жестокото престъпление мъжът се обадил на майка си и ѝ признал какво е направил. Пред съда той опитал да се оправдае с вземане на наркотици и неовладяване на психическото си състояние.

Съдията определи Абулабан като „актьор“ и „много егоистичен човек“. А на подсъдимата скамейка инфлуенсърът редува драматичния си плач с изблици на гняв.

Той определи присъдата си от 25 години за всяко убийство плюс още 50 години за незаконно притежание на оръжие за „несправедлива“.

Егоцентричното поведение на убиеца вбесява както наблюдателите на процеса, така и семействата на жертвите.

„Ако знаех през какво преминава Ана с цялото насилие, щях да долетя тук и да я отнема от теб. Ти обеща на майка ми, че ще се грижиш добре за нея. Нямахме представа колко нещастен ще бъде животът ѝ“, коментита сестрана на Ана, която е от Филипините.

Водещи новини

Още новини