Камала Харис обяви приоритетите, които ще изпълни като президент

Gettyimages/архив
share

Кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис каза в речта си на националния конгрес на Демократическата партия, че като президент ще се стреми да приеме намаляване на данъците на средната класа.

Харис заяви, че нейният опонент, републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп не е загрижен за средната класа. „Вместо повишаването на данъците на Тръмп ще приемем намаляване на данъците за средната класа, което ще облагодетелства повече от 100 милиона американци," каза Харис, цитирана от Ройтерс, предаде БТА.

Кандидатката обеща, че ако стане президент, ще стои редом със съюзниците от НАТО и ще подкрепя Украйна. 

Опра Уинфри даде подкрепата си за Камала Харис

Харис изтъкна още в речта си, че сега е време за прекратяване на огъня между Израел и „Хамас“ и за сделка за освобождаване на заложниците в Газа.

„Винаги ще отстоявам правото на Израел да се защитава“, каза Харис, като добави, че „това, което се случи в Газа, е „опустошително" и "сърцераздирателно".

„Президентът Байдън и аз работим, за да прекратим тази война по такъв начин, че Израел да е в безопасност, заложниците да бъдат освободени, страданието в Газа да свърши и палестинският народ да може да реализира правото си на достойнство, сигурност, свобода и самоопределение“, подчерта Камала Харис.

Водещи новини

Още новини