Axios: В Демократическата партия назрява разкол заради смяната на позициите на Харис

Getty Images, архив
share

Зад кулисите на "мощното шоу на демократично единство около вицепрезидента Камала Харис“ се разгръща тиха борба в партията, пише американският портал Axios, цитиран от "Фокус".

Няколко високопоставени членове на партията демонстрираха пред изданието, че са недоволни от преминаването ѝ към по-центристки позиции и "предвидиха разцепление, което вероятно ще стане очевидно след 5 ноември“.

Медията припомня, че Харис преразгледа мнението си по редица въпроси, включително програмата за обратно изкупуване на автомати, разширяването на Върховния съд и забраната за фракинг. Демократическата партия също премахна препратките към здравната реформа от своята програма за 2020 година и добави "войнствен език“ по въпроса за мигрантите на южната граница.

Тръмп: Ако другарката Камала стане президент, ще има Трета световна война
Конгресмен Хесус Гарсия, демократ от Илинойс, нарече промяната на позицията на партията по отношение на имиграцията "реактивен отговор“ на атаките на републиканците и призна, че лично той не е доволен от това. Мнението на Гарсия се споделя от конгресмена Делия Рамирез (Илинойс) и Грегорио Касар (Тексас).

Водещи новини

Още новини