Тръмп се нуждае от подрепата на само още един от тези три щата, за да победи Камала Харис

Getty Images, архив
share

Проведени наскоро социологически проучвания показват, че претендентът на демократите за президентския пост в САЩ Камала Харис води пред опонента си Доналд Тръмп по подкрепа сред американците с три до пет процента. Харис води с поне четири процента в четири от т.нар. колебаещи се щата – Аризона, Уисконсин, Мичиган и Пенсилвания. Това може да се окаже решаващ фактор в нейна полза, дори и да загуби в други щати от тази група, отбелязва Politico, цитиран от "Фокус".

В същото време, посочва изданието, Тръмп ще трябва да спечели само подкрепата на един от трите щата - Мичиган, Пенсилвания или Уисконсин, за да победи Харис, при условие че запази предимство в тези щати, където в момента води.

"Путин е добър преговарящ" и още: кои са основните тези на Тръмп в интервюто му с Мъск?

Обикновено през лятото в навечерието на президентските избори в САЩ партията, която не заема поста в Белия дом, води в рейтингите. Тази година обаче ситуацията е различна, тъй като Харис е фаворит още от номинацията си. В същото време, се казва в материала, "далеч не е сигурно“, че рейтингът на Харис ще продължи да расте.

Politico също така посочва, че докато избирателите обикновено избират за кого ще гласуват до края на конвенциите на двете партии, тази кампания "не е съвсем типична“.

Водещи новини

Още новини