Байдън: Никой не е повлиял на решението ми да се оттегля от президентската надпревара

Getty Images/Guliver
share

Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви във вторник, че "никой" не е повлиял на решението му да се оттегли от надпреварата за преизбиране, което доведе до това вицепрезидентът Камала Харис да стане кандидат на Демократическата партия за първото място в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Говорейки с репортери, след като напусна Националния конгрес на Демократическата партия и се качи на борда на Air Force One, Байдън настоя, че "никой не е знаел" за решението му и че той не е говорил с никого за него, включително с бившия председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Байдън смята, че Камала Харис е "бъдещето на демократите"

"До степента, в която партията смяташе, че ще загуби места в Сената или места в Камарата на представителите, това щеше да е темата, с която трябваше да се занимаваме през целия остатък от кампанията, а не си струваше", обясни президентът.

По време на изявата си пред Националния конгрес на Демократическата партия Джо Байдън каза още, че "всички тези приказки как съм ядосан на всички онези хора, които казаха, че трябва да се оттегля, не са верни", отбелязва БНР.

Водещи новини

Още новини