NYP: Барак Обама тайно ръководи кампанията на Камала Харис

Getty Images, архив
share

Барак Обама стои зад президентската кампания на Камала Харис. Именно бившият президент на САЩ тайно управлява всички процеси, използвайки ръководните си кадри, пише The New York Post, позовавайки се на изявление на бившия председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти.

"Ако следите кампанията в момента, някои от ключовите хора на Обама, като Дейвид Плуф и други, работят по кампанията в момента“, заяви Маккарти. "Така че четата на Обама премина от управление на Белия дом към провеждане на тази кампания“.

Отбелязва се, че бившите висши съветници на Обама играят важна роля в екипа на настоящия вицепрезидент. По този начин Ерик Холдър, който беше главен прокурор при Обама, помогна на Камала Харис да избере свой кандидат в изборната надпревара.

Политическият агент Плуф, който ръководи кампанията на Барак Обама през 2008 г. и стана един от най-добрите му съветници след победата му, сега помага на Харис като старши помощник в надпреварата.

Заместник-ръководителят на кампанията на Обама за 2012 г., Стефани Кътър, също служи в екипа на Харис като старши съветник по стратегически комуникации. Освен това, според съобщения в медиите, Джим Марголис, който отговаря за рекламата, трябва да се присъедини към нея. А Дженифър Палмиери, която е била директор по комуникациите в Белия дом на Обама, е поставена на позицията на старши съветник на съпруга на Харис Дъг Емхоф.

Камала Харис включи в предизборния си щаб двама бивши служители на Барак Обама

Настоящата кампания на Камала Харис се ръководи от Дженифър О'Мали Дилън, която е работила с Обама и Джо Байдън в миналото. Тя осмива обвиненията, че Барак Обама се е намесил в президентската кампания, отбелязвайки, че не е изненадващо, че опитни стратези работят с различни кандидати за президент на САЩ по различно време, пише "Фокус".

Според NYP, наред с други неща, Маккарти коментира избора на Тим Уолц за вицепрезидент на Харис. "Това е най-либералният тандем в историята на американската политика... Не искаме Сан Франциско и Минесота да се озоват в цялата страна“, подчерта той, намеквайки за постиженията на Харис и Уолц.

Маккарти също критикува решението на Камала Харис да повлияе на законопроектите за облекчаване на пандемията на президента Байдън. "Тя даде решаващия глас, който доведе до инфлация. Гледахме как тези семейства се борят да оцелеят в хранителния магазин, на бензиностанцията. Нищо не им е останало. Те работят толкова усилено, за да свързват двата края“, цитира го изданието.

Водещи новини

Още новини