Пентагонът: САЩ няма да проявяват търпимост към нападения над наши военни

Getty Images (архив)
share

Американският министър на отбраната Лойд Остин заяви снощи, че САЩ "няма да проявяват търпимост" към нападение над техни военнослужещи, предаде Ройтерс.

Той говори след срещата, която осъществи заедно с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън с външната министърка и министъра на отбраната на Австралия - Пени Уонг и Ричарлд Марлс, в комплекса на американската Военноморска академия в Анаполис, щата Мериленд.

Остин направи изявлението във връзка с атаката срещу американски военни в база в Ирак. Най-малко петима американски военнослужещи бяха ранени, един от които сериозно, при нападение онзи ден срещу военновъздушната база "Айн ал Асад" в западната част на Ирак.

Атака по американска военна база в Ирак

Запитан дали знае кой стои зад атаката, военният министър каза, че САЩ са сигурни, че става въпрос за подкрепяна от Иран военизирана групировка, отбелязва БТА.

Продължаваме разследването по случая, за да можем да бъдем категорични в това твърдение, посочи Остин.

Иракската армия определи вчера нападенията като "безразсъдни" действия срещу бази на нейна територия и каза, че е заловила малък камион със система за изстрелване на ракети. На установката е имало осем приготвени за изстрелване ракети, които са били разкачени, се казва в изявлението на иракските военни.

Водещи новини

Още новини