Камала Харис: Ще спечелим тези избори

Gettyimages
share

Номинираната за кандидат-президент на САЩ – Камала Харис, имаше своята първа предизборна поява след оттеглянето на Джо Байдън. Харис беше на митинг в Милуоки, където атакува опонента си Доналд Тръмп, предаде БТВ. 

„Искаме ли да живеем в държава на свободата, на състраданието и на върховенството на правото?! Или в държава на хаоса, страха и омразата?! Приятели, имаме 105 дни до деня на изборите и дотогава имаме работа за вършене. Но ние не се страхуваме от трудната работа. Харесваме я, нали?! И ние ще спечелим тези избори. Да, ще го направим“, заяви Камала Харис.

Според проучване на агенция Ройтерс тя има минимална преднина пред Доналд Тръмп в президентската надпревара.

Камала Харис получава 44% одобрение, което е с два пункта повече от кандидата на Републиканската партия.

Проучване: Харис води с 44% срещу 41% пред Тръмп в президентската надпревара в САЩ

Допитването е проведено в понеделник (22 юли) и вторник (23 юли), след като в неделя (21 юли) Джо Байдън се оттегли от надпреварата и подкрепи Харис за свой наследник.

Вълна от подкрепа за Харис

Камала Харис вече беше подкрепена от основни лидери в Демократическата партия, сред които Нанси Пелоси, Бил и Хилари Клинтън.

„Когато се изправяш срещу осъден престъпник, кой по-добре от бивш прокурор може да се справи с Доналд Тръмп? Аз съм тук за Камала, защото Камала е била тук за американския народ година след година. Тя е готова да върши тази работа и ще спечели“, заяви Елизабет Уорън от Демократическата партия.

„Моят приятел Джо Байдън е постигнал много за страната си, за Европа, за света. Благодарение на него трансатлантическото сътрудничество е тясно, организация като НАТО е силна, а Съединените щати са ефективен и надежден партньор за нас в Европа“, написа преди няколко дни германският канцлер Олаф Шолц.

Коя е Камала Харис?

59-годишната Харис е с баща от Ямайка и майка от Индия. Тя е първата чернокожа жена и първата жена била главен прокурор на щата Калифрония. Сега е и първата жена и първата чернокожа - вицепрезидент на Съединените щати. 

Харис се надява, че е свършила тежката работа, за да спечели пълната подкрепа на партията си в разгара на кризата, пишат оше американските медии.

Докато Байдън избледняваше през последната година, неговото вице се изяви, като настояваше за правото на аборт и се обърна към основните избиратели, включително жените от предградията и чернокожите мъже.

 

Водещи новини

Още новини