Бил Клинтън: Обама гори за Америка

Getty Images/Guliver
share

Барак Обама бе номиниран официално от Бил Клинтън като кандидат на Демократическата партия за президент на САЩ заявявайки, че той е хладнокръвен отвън, но отвътре „гори за Америка”, предаде АФП.

„Аз иска Барак Обама да е следващият президент на Съединените щати и с гордост го номинирам за знаменосец на Демократическата партия”, каза Клинтън. „Аз искам човек, който без съмнение вярва, че ние можем да изградим нова икономика на Американската мечата”, каза бившият американски президент в речта си пред делегатите на конгреса на Демократическата партия в Шарлът.

„След снощи, искам човек, който е имал здравия разум да се ожени за Мишел Обама”, пошегува се Клинтън, предизвиквайки одобрителни аплодисменти и усмивки от страна на първата дама.

Президентът на САЩ неочаквано се качи на сцената, за да благодари на Бил Клинтън за неговата подкрепа за преизбирането му в символично обединяване на две ери за демократите. Клинтън се поклони на бившия си опонент, след като действащият президент се присъедини към него на сцената да споделят овациите на делегатите.

Водещи новини

Още новини