Арестуваха мъж за заплахи срещу Байдън

Pixabay
share

Мъж беше арестуван в американския щат Флорида за отправяне на заплахи към Джо Байдън, няколко дни след опита за убийство на републиканския му съперник Доналд Тръмп, предизвикал силни критики срещу службите за сигурност, съобщиха вчера властите, предаде Франс прес.

Родом от Куинси, Флорида, 39-годишният мъж беше арестуван за „изпращане на заплашителни съобщения и отправяне на заплахи срещу президента Джо Байдън и други федерални служители“, се казва в изявление на прокуратурата.

Според държавното обвинение мъжът е излъчил заплахите си онлайн и ги е отправил, когато е бил приет в психиатрично заведение миналия месец. Той беше арестуван в понеделник и е в предварителен арест в очакване на процеса срещу него.

Джо Байдън е заразен с Ковид-19

Републиканският кандидат за президентските избори през ноември Доналд Тръмп стана обект на покушение в събота по време на предизборна проява на открито в щата Пенсилвания.

Участник в митинга беше убит, а стрелецът – ликвидиран от снайперисти на Сикред сървис (тайните служби), които  отговарят за защитата на висши американски политически фигури.

След атаката тази служба за сигурност е обект на множество критики.

Президентът демократ Джо Байдън, кандидат за преизбиране, нареди независимо разследване, за да се установи как стрелецът е могъл да се окаже толкова близо до бившия президент, предава БТА.

Водещи новини

Още новини