Ал Гор недоволен от Обама

share

Бившият вицепрезидент Ал Гор прави нещо, което малцина екоактивисти и демократи са правили досега - да критикува дейността на Барак Обама по отношение на борбата срещу глобалното затопляне, предаде Асошиейтед прес.

В списание "Ролинг стоун" Гор твърди, че Обама не е успял да предприеме смели действия и не е отбелязал почти никакъв напредък по въпроса след президента републиканец Джордж Буш.

Буш разгневи екоактивистите, като се обяви против задължителния контрол върху замърсяването въпреки многото научни
доказателства, че изгарянето на изкопаеми горива е отговорно за климатимните промени, припомня АП.

Гор признава, че назначените от Обама политически служители са направили стотици промени, които са помогнали страната да се придвижи малко по-напред по въпроса за климатичните промени, но казва, че президентът просто не е представил подобаващо проблема, така че да бъдат предприети действия по него.

"Обама не представи на американския народ дълбочината на кризата с климатичните промени", подчертава Гор. "Той не защити науката от продължаващите унищожителни и нечестни атаки, нито организира среща на научната общност, за да покаже тя реалността пред обществото".

Гор е носител на Нобеловата награда за мир заради приноса си в борбата за опазване на планетата, а неговият документален филм "Неудобната истина" на екологична тема спечели Оскар.

Водещи новини

Още новини