Племенник на Джон Кенеди даде заявка за Белия дом

Getty (архив)
share

"Робърт Ф. Кенеди (на снимката), племенник на убития през 1963 г. президент на САЩ Джон Кенеди, даде заявка за участието си във вътрешнопартийните избори в Демократическата партия за претендент за Белия дом", предаде "Скайнюз".

"По този начин членът на най-популярната политическа фамилия в страната стана конкурент на настоящия държавен глава Джо Байдън", коментира британската информационна агенция.

"Робърт Ф. Кенеди (на 69 години) е син на брата на Джон Кенеди - Робърт Кенеди, застрелян през 1968 г.", добави медията от Обединеното кралство.

"Съперникът на Байдън е адвокат, специализиран в областта на екологичното право. Той е автор на няколко изследвания на юридическата страна на опазването на околната среда. По време на изборите  за кандидат–президент на демократите през 2007 – 2008 г. Робърт Ф. Кенеди подкрепи Хилари Клинтън в надпреварата ѝ срещу Барак Обама", посочи още "Скайнюз".

"Представителят на клана Кенеди е смятан за черната овца в политическото семейство. Въпреки че е член на Демократическата партия, той бе забелязван на събития на привърженици на бившия президент Доналд Тръмп. Робърт Ф. Кенеди се появи на няколко митинга през ноември 2020 г. след като 45-тият държавен глава обяви, че демократите са откраднали изборната му победа", разказа базираната в Лондон медия.

"Вотът за държавен глава на САЩ ще се състои на 5 ноември 2024 г. По традиция двете най-големи партии – Демократическата и Републиканската провеждат вътрешни избори за свой кандидат за Белия дом. От страна на демократите освен Кенеди, заявки дадоха Джо Байдън и писателката Мариан Уилямсън", добави агенцията.

"В лагера на републиканците кандидатурите на този етап са три: Доналд Тръмп, бившата му сътрудничка Ники Хейли и губернаторът на щата Флорида – Рон ДеСантис", допълни Скайнюз.

Тръмп с първи предизборен митинг

Водещи новини

Още новини