Байдън: Путин е в невероятно тежко положение

Getty Images
share

Президентът на САЩ Джо Байдън определи руските атаки по украински цивилни като проява на слабост от страна на руския президент Владимир Путин, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13506

"Мисля, че Владимир Путин е в невероятно тежко положение", каза Байдън. По думите му руският лидер "се опитва да сплаши Украйна, за да я накара да капитулира. Но тя няма да го направи", каза Байдън в отговор на журналистически въпрос, съобщава БТА.

В Обединеното кралство началникът на генералния щаб на британските въоръжени сили адм. Тони Радакин заклейми ядрената риторика на руския президент като "изключително безотговорна" и призова международната общност да остане единна в противопоставянето си на нея, предаде Ройтерс.

"Путин не остана с много варианти. Оттук идва и ядрената риторика", каза той в реч.

Радакин отказа да коментира каква според него e вероятността Путин да се готви да нанесе ядрен удар в Украйна.

40% от американците подкрепят Байдън

"Мисля, че няма да се изненадате, ако избегна да се ангажирам с точен процент на вероятност пред вас", каза той в отговор на въпрос от аудиторията след речта си. "Единствено бих изтъкнал безразсъдството на Русия да използва подобен език за ядрените оръжия, това е признак за отчаяние. Трябва да концентрираме вниманието си върху оказването на трайна подкрепа на Украйна и да не допускаме да бъдем въвличани в безразсъдно говорене."

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13506

Водещи новини

Още новини