Рейтингът на Барак Обама се срива

share

Рейтингът на Барак Обама спадна до най-ниското равнище от януари заради силните тревоги за икономиката и стопи преднината му в социологическите анкети пред неговия съперник републиканец за президентските избори Мит Ромни, сочи проучване на института Ипсос, поръчано от Ройтерс.

Американците, които одобряват управлението на Обама, намаляха до 47 процента от 50 на сто преди месец и това е най-ниското одобрение от януари. 63 на сто от участниците в анкетата смятат, че страната им върви по грешен път. Изразилите неодобрение са със 6 на сто повече, отколкото преди месец. Растящите съмнения за управленските качества на Обама повишиха рейтинга на Ромни от 44 на 45 на сто пет месеца преди изборите на 6 ноември. Преди месец преднината на Обама бе 7 пункта, напомня Ройтерс.

Обама направи напоследък грешни ходове в предизборната битка. За тях допринесоха неблагоприятните данни за безработицата през май и изказването му, че частният сектор е в добро здраве, което според критиците показва, че президентът няма реална представа за състоянието на икономиката.

Водещи новини

Още новини