Тръмп призова хората в Джорджия да гласуват, за да определят коя партия ще контролира Сената

Getty Images/Guliver (архив)
share

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова гласоподавателите в северната част на щата Джорджия да отидат да гласуват днес на изборите, които ще определят коя партия ще контролира Сената, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп каза, че "залогът на тези избори не може да бъде по-висок", предупреждавайки събралото се множество от няколко хиляди души, че демократите може да спечелят контрол над Сената. Тълпата му отвърна с възгласи: "Борете се за Тръмп".

Ключови частични избори за Сената на САЩ се произвеждат в Джорджия

Доналд Тръмп отново повтори невярното твърдение, че е спечелил президентската надпревара в Джорджия. Представители на изборните власти и от двете партии публично обявиха, че изборите в щата са били редовни, а международни наблюдатели потвърдиха, че по време на вота не е имало сериозни нередности.

Тръмп заяви обаче, че се е явявал два пъти на избори в Джорджия и че "е спечелил и двата пъти".

Той обеща да се върне в Джорджия след година и половина, за да води кампания срещу губернатора на щата Браян Кемп и щатския секретар Брад Рафенспъргър.

Камала Харис: Опитите на Тръмп да обърне резултата в Джорджия са злоупотреба

Тръмп участва в кампанията за балотажа в частичните избори за Сената в подкрепа на кандидатите от Републиканската партия Кели Лофлър и Дейвид Пердю.

По-рано днес избраният за президент на САЩ Джо Байдън участва в митинг в подкрепа на кандидатите на демократите Рафаел Уорнок и Джон Ософ.

От изборите за тези две места в Сената зависи баланса на силите в горната камара на Конгреса.

Водещи новини

Още новини