Мъск обяви, че пирамидите са дело на извънземните, Египет му отвърна подобаващо

Getty Images (архив)
share

Собственикът на "Спейс Екс" и "Тесла" Илон Мъск обяви в един от профилите си в социалните мрежи, че египетските пирамиди в Гиза са конструирани не от хора, а от извънземни.

Очевидно е, че извънземните са построили пирамидите, написа милиардерът в Туитър.

Много от последователите му погледнаха с доза ирония на написаното, докато друга част приеха съвсем сериозно думите му, като сред тях бе и външният министър на Египет Рания ал Машат.

Следя вашата работа с огромно възхищение. Каня Вас и Спейс Екс да проучите надписите за това как са били построени, както и да посетите гробниците на част от архитектите. Г-н Мъск, очакваме Ви, написа му в отговор министърът на международното сътрудничество.

От своя страна популярният в РЮА комик Ясеен Барнес написа, че за белите хора е много по-лесно да допуснат, че пирамидите са били построени от извънземни, отколкото да възприемат идеята, че са го направили африканците.

В крайна сметка Илон Мъск сподели нова публикация в Туитър, в която промени първоначалната си теза и заяви, че пирамидите са най-високото здание, построено от хората преди 3800 години.

Водещи новини

Още новини