Тръмп заплашва да спре работата на правителството заради имиграцията

share

Американският президент Доналд Тръмп каза, че ще остави федералното правителство да спре работа, ако демократите не подкрепят законопроект за охрана на границата, включващ строителството на стена по границата с Мексико, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Ще бъда готов да спра работата на правителството, ако демократите не ни дадат гласовете за граничната сигурност, която включва стената! Трябва да се отървем от лотарията, хващането и пускането и т.н. и най-накрая да пристъпим към система за имиграция, основана на заслуга! Имаме нужда велики хора да идват в нашата страна!", заяви Тръмп в Туитър.

Той иска Конгресът да приеме законодателство, което се занимава с имиграционните въпроси. Макар че републиканците имат мнозинство в Конгреса, разногласията между умерените и консерваторите в партията възпрепятстват бързо приемане на законодателство.

Откакто встъпи в длъжност през януари 2017 г., Тръмп се стреми да изпълни обещанието си за по-твърда имиграционна политика и засилване на граничния контрол. Още в първите дни на своето управление той подписа указ за построяване на стена по границата на САЩ с Мексико, но досега Конгресът не е отделил необходимите пари. Президентът иска 25 милиарда долара за изграждане на стената, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини