Абе и Тръмп са обсъдили Северна Корея за втори път по телефона днес

share

Японският премиер Шиндзо Абе и американският президент Доналд Тръмп са разговаряли за втори път по телефона днес, предаде ТАСС, като се позова на агенция Киодо.

Абе и Тръмп се чуха тази сутрин, малко след като Северна Корея обяви, че е извършила успешен опит с водородна бомба. Двамата са разговаряли отново късно днес японско време.

Абе и Тръмп се чуха по телефона общо четири пъти, откакто Северна Корея изстреля балистична ракета над Япония във вторник, отбелязва агенция Киодо.

В сутрешния си разговор днес двамата се съгласиха, че е необходимо да бъде засилен натискът върху Северна Корея, за да промени своята политика.

Японският премиер обсъди по телефона севернокорейския проблем и с руския президент Владимир Путин, съобщи още агенция Киодо, цитирана от ТАСС.

Подробности не бяха дадени. Абе е разговарял с Путин веднага след беседата си с Тръмп.

Подобно на САЩ и Япония Русия също осъди севернокорейския ядрен опит. Тя обаче призова всички заинтересовани страни да се върнат незабавно към диалога и преговорите като единствения възможен начин за комплексно решаване на проблема, отбелязва ТАСС.

Водещи новини

Още новини