Мишел Обама ревнува съпруга си от Белия дом

share

Първата дама на САЩ Мишел Обама често е влизала в конфликти с Рам Емануел, ръководителя на екипа на съпруга й в Белия дом, пише британският в. Дейли Телеграф.

Според нова книга Мишел смята, че желанието на Емануел да сключва споразумения по време на битката за здравна реформа опетнява образа на Барак Обама като нов вид американски лидер. Авторът, репортерът на Ню Йорк Таймс Джоди Кантор, твърди, че ръководителят на екипа отказва да допусне жената на президента на високопоставени сутрешни срещи. Това според сведенията е била причина Мишел да смъмря други високопоставени съветници чрез мейли. Помощници на президента според книгата са наричали офиса на Мишел в Източното крило Гуам, на името на владение на САЩ - най-големият остров от Марианските острови, който е „приятен, но без власт”.

След като движението “Чаено парти” се появява като опозиция на новата демонстрация според сведенията Емануел съветва президента да поеме по-предпазлив подход. Решен да допринесе за обещанията за подписи за кампанията си за втори мандат Обама е позволил на служителя да започне процес на компромиси в замяна на гласове.

Съпругата му, която се е страхувала, че образът му на нов вид политик е на карта, се е противопоставила на споразуменията и е призовала администрацията да продължи с първоначалните обещания.

Водещи новини

Още новини