Тръмп: Севернокорейска ракета никога няма да достигне САЩ

Getty Images/Guliver
share

Севернокорейска ракета никога няма да стигне до американска земя, заяви в Туитър избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп. Така той отговори на изявлението на севернокорейския лидер Ким Чен Ун за бъдещата междуконтинентална балистична ракета на Пхенян, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Северна Корея току що обяви, че е навлязла в последните етапи на разработката на ядрено оръжие, способно да достигне американската територия. Това няма да стане!", увери Тръмп в нощен туит, превърнал се в традиция.

Това е неговият пряк отговор на новогодишното изявление на Ким Чен Ун, че Северна Корея е навлязла в последните етапи преди пробно изстрелване на междуконтинентална балистична ракета. Според Ким Чен Ун "Северна Корея вече е военна сила на Изтока, недосегаема дори за най-могъщия от враговете й".

В друг туит, след този за севернокорейската ракета, бъдещият президент на САЩ отправи критики към Пекин: "Китай натрупа невероятно количество пари и богатства от търговията със САЩ, която е изцяло еднопосочна, но той няма да окаже помощ по въпроса за Северна Корея! Колко хубаво!", гласи вторият туит.

Водещи новини

Още новини