Разбилият сървърите на демократите в САЩ хакер: Не работя за Русия

gettyimages (архив)
share

Не работя за руското правителство, това заяви хакерът Гучифер, който призна, че е разбил сървърите на Демократическата партия в САЩ, предаде РИА Новости.

44-годишният румънец с истинско име Марсел Лазар бе осъден на 52 месеца затвор заради разкриването на около 19 000 писма от електронната поща на политическата формация на сегашния президент Барак Обама и неговата евентуална наследничка на поста – Хилари Клинтън. "Появи се информация, че съм сътрудничил с Москва. Това е все едно да се каже, всеки човек, който кара BMW, е германец", категоричен бе мъжът.

По-рано официалният говорител на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков определи твърденията, че Кремъл стои зад кибераатаките като глупости. Лазар също заяви, че не е работил и за основния съперник на Хилари Клинтън в надпреварата за Белия дом – Доналд Тръмп.

Клинтън и Тръмп снощи участваха в разговор с ветерани, излъчван по американска телевизия. Темата бе националната сигурност. Кандидатката на демократите обяви, че САЩ няма да пращат още войници срещу Ислямска държава в Близкия изток. Тръмп от своя страна заяви, че ще увеличи военния бюджет, информира БТА.

Водещи новини

Още новини