Ромски крал: Подкрепете Хилари Клинтън

gettyimages (архив)
share

Живеещите в Америка роми бяха призовани да гласуват за Хилари Клинтън, предаде ТАСС.

Апелът бе отправен от румънския гражданин Дорин Чоаба, който се провъзгласи за крал на всички роми по света. По думите на лидера кандидатката за Белия дом от Демократическата партия на президента на САЩ Барак Обама се е отнасяла с разбиране към членовете на ромската общност.

Чоаба похвали още едно качество на бившата първа дама. "Госпожа Клинтън демонстрира великодушие и прости забежката на своя съпруг", поясни той, визирайки скандалната афера между бившия държавен глава Бил Клинтън и стажантката Моника Люински в края на 90-те години на миналия век.

"Заради тези качества се обръщам към своите американски събратя да дадат гласовете си за Хилари Клинтън", заяви още румънецът. Според него, ако ромите отвъд Атлантическия океан се вслушат в думите му, това ще може да осигури на претендентката за държавен глава още около 300 000 гласа.

Кралят също посочи, че е голям почитател на американската култура. "Заради това аз се возя на лимузина, произведена в САЩ и си купих каубойска шапка", каза той. Монархът допълни, че е започнал да учи английски, защото се надява на лична среща с Хилари Клинтън.

Водещи новини

Още новини