Задържаха въоръжен мъж, който планирал да отвлече кучето на Обама

share

Полицията задържа въоръжен човек, който признал, че планира да открадне от Белия дом едно от двете португалски водни кучета на президента Барак Обама, съобщава БТАС.

"Вашингтон пост" съобщава на сайта си, че арестуваният е заведен в съда, където са му предявени обвинения в незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.

49-годишният Скот Стокърт от град Дикинсън, в щата Северна Дакота, който се настанил в хотел в центъра на Вашингтон, бил наблюдаван от Сикрет сървис. Службата за охрана разбрала за плановете му да отвлече едно от "първите кучета на Америка" - Бо или Съни. В автомобила му били намерени ловна пушка 12-и калибър, пушка 22-ри калибър, 350 патрона, палка и мачете с 12-инчово острие.

Стокърт няма лиценз за оръжието и полицията е издала заповед за арест.

В документите, представени пред съда, се отбеляза, че при задържането той признал за намерението да открадне едно от президентските кучетата. Не се уточнява как е планирал да изпълни плана си. Освен това арестуваният твърдял, че е Исус Христос, че е син на Джон Ф. Кенеди и Мерилин Монро и че планира да се кандидатира за президент.

Той е обвинен в незаконно притежание на оръжие, но след предварително изслушване е бил освободен до следващото съдебно заседание. Стокърт ще бъде под строгото наблюдение на правоприлагащите органи и му е забранено да се доближава до Белия дом и Конгреса. Не е изключено съдът да му назначи лечение за възможно психично разстройство.

Водещи новини

Още новини