Русия удвои бойните полети в Сирия, активизира 10 спътника за космическо разузнаване

Getty Images/Guliver
share

Русия активизира 10 спътника за космическо разузнаване в подкрепа на военните си действия в Сирия и удвои бойните полети, съобщава БНР.

След като Москва официално призна, че руският самолет е свален в Египет от терористи, Путин свика спешно заседание с Генералния щаб на армията. Путин отиде лично в Генералния щаб на руската армия, където заедно с министъра на отбраната и висшия генералитет обсъдиха хода на военната операция в Сирия.

Началникът на Генералния щаб Валери Герасимов заяви, че са били пренасочени 10 спътника, които чрез руското военно-космическо разузнаване ще дават много повече снимки от територията на близкоизточната държава. Той обяви, че руските военни удари в Сирия са били увеличени два пъти, а руските бомбардировачи от стратегическата авиация са летели от Русия и с хирургическа точност са нанасяли удари по позициите на "Ислямска държава" в Сирия. По различни наземни цели в Сирия са били изпратени 34 крилати ракети.

Путин подкрепи предприетите действия от страна на руския висш генералитет и каза, че ударите на военно-космическите сили по терористите от ИД, не само трябва да бъдат продължени, но и увеличени. В същото време Путин заповяда на руския военен крайцер "Москва", намиращ се край бреговете на Сирия и осигуряващ охраната на руската военна база в Латакия, да влезе в контакт с френския "Шарл Де Гол" и да започнат да изпълняват общи военни действия в тази част на Средиземно море.

Водещи новини

Още новини