Ако бъде избрана за президент, Хилари Клинтън ще укрепи връзките с Израел

Getty Images/Guliver
share

Ако бъде избрана за президент, Хилари Клинтън ще укрепи "нерушимите връзки" между Съединените щати и Израел и ще покани израелския премиер Бенямин Нетаняху в Белия дом още в първия месец. Това заявява претендентката за демократическата президентска кандидатура в статия, публикувана вчера в списание "Форуърд" и цитирана от Франс прес.

Статията излиза преди визитата на Нетаняху в понеделник във Вашингтон, където се очаква той да бъде приет в Белия дом от президента Барак Обама. Тази визита ще е първата на Нетаняху в САЩ след сключването през юли на споразумението между шестте световни сили и Иран за ядрената му програма, което Израел нарече историческа грешка, допълва БТА.

"Ще направя всичко възможно, за да заздравя нашето стратегическо партньорство и да засиля ангажимента на Америка към сигурността на Израел, за да може той да поддържа военното си превъзходство и да се защитава. Ще поканя израелския премиер в Белия дом още в първия месец от мандата", пише госпожа Клинтън. Тя напомня, че винаги е подкрепяла Израел, където е отишла за първи път през 1981 г.
В статията Хилари Клинтън настоява незабавно да спре вълната от насилие, заляла Израел. "Израелците и палестинците трябва отново да поемат по пътя към мирно сдобряване". Тя заявява, че ще направи всичко възможно да попречи на Иран да се сдобие с ядрено оръжие.

Водещи новини

Още новини