Чарли Чаплин кръшкал на бременната си втора съпруга

share

Скандални документи за втория развод на Чарли Чаплин бяха пуснати на търг, пише британският в. Дейли мейл.

Архивните книжа разкриват подробности около развода на комика с втората му съпруга – Лита Грей. В документите се посочва как актьорът е съблазнил бъдещата си жена, която е била непълнолетна, направил й дете и докато тя била бременна, той се забавлявал със старлетки. Оригиналът на молбата за развод, подадена от Грей и останалите документи са били намерени в банка, разположена в Лос Анджелис. Първоначалната цена на книжата е 15 000 британски паунда.

35-годишният Чаплин и 16-годишната Грей са се оженили през 1924 г. и техният брак е траял три години. Предполага се, че подробностите около живота на двамата, описани в документите, са опит на адвокатите на Грей тяхната клиентка да получи солидна компенсация. При развода Грей е взела от бившия си съпруг солидната за онези времена сума от 800 000 долара.

Чаплин се женил четири пъти. Бракът с първата му съпруга Милдред Харис е продължил от 1918 до 1920 г. Девет години след развода с Грей той се жени за Полет Годар, с която прекарва заедно до 1942 г. Година след раздялата с Годар артистът сключва брак с Ума О` Нийл, с която живее до смъртта си през 1977 г.

Водещи новини

Още новини