Хилари Клинтън взела 225 000 долара за лекция

share

Студенти от университета на Невада в Лас Вегас настояват бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън да върне 225 000 долара за насрочена за октомври тази година лекция, съобщи Кей Ти Ел Ей.

Искането бе отправено, след като в. “Вашингтон пост” публикува данни, че бившият президент Бил Клинтън е спечелил от лекции около 105 милиона долара, пише в. "Монитор".

Според вестника съпругата му Хилари, която в началото на 2013 г. се оттегли от поста на държавен секретар, също е започнала да изнася лекции, като хонорарът й е около 200 000 долара. За сравнение като шеф на Държавния департамент тя е получавала по 186 000 долара годишно.

Представители на университета заявиха, че студентите се надяват да върнат част от похарчените от спонсори средства и те да се използват за нуждите на учебното заведение. Според тях университетът е платил за една-единствена лекция сума четирикратно по-голяма от средната годишна заплата на жителите на Невада. С тези пари може да се плащат стипендии на 225 студенти, за да се облекчи финансовата тежест на платеното образование, казаха представители на студентската общност.

Всяко изказване на Хилари Клинтън се следи с особено внимание от обществеността и медиите, тъй като се смята, че тя е един от най-вероятните кандидати на Демократическата партия за президентските избори през 2016 г. Самата Хилари Клинтън обаче казва, че все още не е решила дали да участва в надпреварата.

Водещи новини

Още новини