Снежна буря връхлетя източната част на САЩ

share

Силна зимна буря остави част от източните американски щати дълбоко замразени, предадоха световни агенции.

Засегнати от тежките зимни условия, породени от обилен сняг и поледица, са Западна Вирджиния, Пенсилвания, Вашингтон, окръг Колумбия, Балтимор, Портланд, Мейн, части от Мeриленд, Делауеър и Ню Джърси.

Повече от 2000 полета са отменени заради лошите метеорологични условия. Забавяне на полетите има на летищата в Ню Джърси, Ню Йорк и Филаделфия.

Съобщават се за сериозни пътно-транспортни произшествия. Повече от 20 коли участваха във верижна катастрофа в района на Милуоки, Уисконсин. В района на Моргентаун в щата Пенсилвания също времето изигра основна роля при верижна катастрофа с над 50 автомобила. Инцидентът е станал, след като шофьор е бил замесен в лека катастрофа с мотоциклетист. Излезлият от автомобила шофьор е загинал, след като друга кола го е блъснала, което впоследствие довело до верижната катастрофа.

В някои райони на най-засегнатите щати снежната покрива е над 25 сантиметра, а температурите са паднали до - 29 градуса.

Повече от 260 хиляди хиляди американци са без ток.

За снеговалежи се съобщава също в Арканзас, Мисури, Илиной, Индиана.

Най-малко четирима души са загинали. 106 свързани със снега катастрофи са станали и 116 души са ранени от четвъртък сутринта, според СиЕнЕн, позовавайки се на данни от полицията и здравните департаменти.

Заради лошите метеорологични условия училищата в градове в Тексас, Арканзас и Оклахома са отменили учебните занятия.

Водещи новини

Още новини