Американците не харесват дипломацията на Обама

share

Четиридесет и девет процента от американците не одобряват начина, по който президентът Барак Обама ръководи външната политика, пише в. "Ню Йорк таймс", като се позовава на ново допитване до общественото мнение.

Едва 40 процента одобряват външнополитическите усилия на президента. В предходно допитване от юли неодобрението за външната политика на Обама беше с 10 процента по-ниско. Допитването показва още, че 52 процента от американците не одобряват начина, по който Обама се справя със ситуацията със Сирия. Четиридесет и четири процента пък са против начина, по който Обама ръководи връзките с Иран.

Резултатите са публикувани в момент, в който Обама дава шанс на дипломацията за разрешаването на сирийската криза и е отворен към диалог с Иран по иранския ядрен въпрос, отбелязва вестникът. Относно Сирия 82 процента от американците подкрепят споразумението между САЩ и Русия за контрол върху сирийския химически арсенал, сочи допитването. Но повечето от анкетираните не вярват, че сирийското правителство ще спази споразумението.

Във връзка с Иран един от четирима анкетирани смята, че връзките с Техеран ще се подобрят през следващите години, докато една трета са уверени, че те ще се влошат.

Водещи новини

Още новини