Киев: Отговорен за смъртта на над 60 мирни украинци руски командир е убит с чук

Getty images (архив)
share

Високопоставен руски командир е убит с чук в пограничната с Украйна Брянска област, това заявиха от Главното управление на разузнаването (ГУР) към Министерството на отбраната в Киев.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14987

"Чукът на възмездието застигна Дмитрий Голенков – началник щаб на 52-ри тежък бомбардировъчен полк", заявиха от силовото ведомство.

От ГУР допълниха: Той командваше атаките срещу мола "Амстор" в централния град Кременчуг (27 юни 2022 г.), при която загинаха 22-ма мирни граждани, и срещу град централния град Днепър (14 януари миналата година), отнела живота на 46-ма души, сред които и шест деца.

"Тялото на Голенков бе открито в ябълкова градина в село Супоньово. За всяко военно престъпление има справедливо наказание", добавиха от ГУР.

"В руски канали в "Телеграм" вчера се появиха съобщения за откриването на тялото на Голенков. По-късно обаче те изчезнаха", това написа от своя страна базираната в Нидерландия медия "Москоу таймс".

"От военното министерство на Руската федерация не коментираха данните", добави изданието.

"Роднина на Голенков заяви, че той е жив и здрав. На въпрос обаче кога за последно се чул с военния той отговори: Наскоро", посочи още "Москоу таймс".

"52-ри полк е дислоциран на летището "Шайковка" в Калужка област (Западна Русия). Той разполага със самолети, носещи атомно оръжие. Базата често е атакувана от Въоръжените сили на Украйна", допълни медията.

Киев порази втори важен за руската армия завод за 2 дни

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14987

Водещи новини

Още новини