Кремъл коментира резултатите от президентските избори в Молдова и референдума за ЕС

Gettyimages (архив)
share

Изборите в Молдова не са били свободни, а резултатите им показват „трудно обяснимо“ увеличение на гласовете в подкрепа на президентката Мая Санду и Европейския съюз, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Почти окончателните резултати от днес от референдума за членство в ЕС сочат, че гласувалите с „да“ печелят крехко мнозинство от 50,17 процента, след като Санду заяви вчера, че вотът е бил помрачен от „безпрецедента“ външна намеса.

Песков каза още, че неофициалната вчерашна среща между руския президент Владимир Путин и колегата му от Обединените арабски емирство (ОАЕ) шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е продължила до полунощ. 

Молдова гласува днес на президентски избори и на референдум за европейската си ориентация

Говорителят отказа да отговори пряко на въпроса дали севернокорейски войници ще се бият в Украйна, но каза, че е суверенно право на Москва да развива връзки с Пхенян във всички области.

Песков добави, че въпросът за севернокорейските войници трябва да бъде отправен към руското министерство на отбраната.

Той обаче увери, че сътрудничеството на Русия със Северна Корея не е насочени срещу трети страни. Песков допълни, че Южна Корея твърди едно за севернокорейските войници, но Пентагонът твърди друго и заявява публично, че не може да потвърди тази информация.

Водещи новини

Още новини