Най-малко 17 души бяха ранени при руска въздушна атака срещу украинския град Кривой рог

share

Руската армия предприе тази нощ масирано въздушно нападение срещу Украйна, като нанесе удари по Киев и западната Лвовска област и рани най-малко 7 души, включително и представител на спасителните служби в град Кривой рог, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14921

ВВС на Украйна заявиха, че тази нощ са унищожили 31 от общо 49 руски дрона, атакували различни части на страната. 

Около 10 дрона бяха прехванати в района на Киев, заяви в "Телеграм" областната военна администрация, като допълни, че няма данни за материални щети и ранени. Сирените за въздушна тревога тази нощ бяха в столицата бяха задействани два пъти в продължение на общо три часа. 

Лвовска област, която се намира до границата с Полша, също бе атакувана, но не се съобщава за жертви и щети, пише БТА.

Русия обяви, че е свалила над 100 украински дрона над територията си през изминалата нощ

Украинското Министерство на вътрешните работи заяви в "Телеграм", че руската армия е нанесла удари и по обекти в град Кривой рог, разположен на около 400 км югоизточно от Киев, където са ранени 17 души, включително и представител на спасителните служби. Осем от пострадалите са настанени в болница. Министерството допълни, че сграда на градската администрация е била частично разрушена. Има и щети по няколко жилищни сгради и по автомобили, а оборудване на спасителните служби е било повредено при избухнал за кратко пожар. Вътрешното ведомство публикува и снимки, на които се вижда как служители от спешна помощ помагат на ранени хора.  

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да потвърди съобщенията чрез независим източник. Към момента няма коментар от руска страна. Както Москва, така и Киев отричат обвиненията, че атакуват цивилни. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14921

Водещи новини

Още новини