Русия е обезпокоена от последиците от убийството на лидера на "Хамас"

Pixabay
share

Русия е обезпокоена от последиците за положението в Близкия изток, след като Израел ликвидира лидера на "Хамас" Яхия Синуар, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3139

"Основното за нас са последиците за мирното население, които наблюдаваме", каза той в отговор на въпрос как Кремъл реагира на действията на Израел и добави: "Имаме сериозни опасения по този въпрос".

"Хуманитарната катастрофа, която се наблюдава както в ивицата Газа, така и в Ливан, буди у нас сериозна загриженост", добави говорителят на руския държавен глава.

Коментирайки факта, че убийството на лидера на "Хамас" буквално е било предавано онлайн, Песков заяви, че Израел действа, а "медиите показват това на живо всеки ден". "Това е нивото на технологично развитие", допълни той, пише БТА.

"Хизбула" заяви, че ще засили атаките срещу Израел след смъртта на лидера на "Хамас"

Израелските сили за отбрана вчера заявиха, че Синуар е бил ликвидиран при операция на израелските военни в южната част на ивицата Газа на 16 октомври. Властите в страната го смятат за един от главните организатори на нападението на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври 2023 г. Палестинското ислямистко движение "Хамас" не е коментирало официално съобщенията за смъртта на Синуар.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3139

Водещи новини

Още новини