Палатът на Путин в Сочи се изпари

Gettyimages
share

Ваканционното имение на Владимир Путин на Черно море вече не съществува. Палатът “Бочаров ручей” е разрушен до основи, съобщава Телеграф.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14778

Сателитни изображения, публикувани от руския опозиционен уебсайт „Проект“, показват зейнала дупка в земята, където някога е била вилата на Путин край Сочи.

„Той спря да лети до Сочи от страх за собствения си живот. Президентът се страхува от атаки с дронове“, пише “Проект” в коментар под снимките. „Мястото на вилата сега е яма.“

Путин на 72 г.: Първи го поздравиха ултранационалист и чеченски лидер

“Проект”, който се управлява от руски журналисти, живеещи в изгнание, е специализиран в разследвания на Кремъл. Медията публикува сателитни изображения преди и след, показващи вилата през май 2023 г. и май 2024 г.

На снимката от май 2023 г. ясно се вижда голямата вила с червен покрив. Тя беше разположена малко по-назад от брега на Черно море. На сателитната снимка от май 2024 г. вилата вече я няма. Съседните сгради обаче са си на мястото.

Вилата, наречена "Бочаров ручей", се смяташе за любима на Путин.

Данните от Кремъл показват, че той е прекарвал цели 37 дни в годината във въпросната вила, приемайки чуждестранни гости и празнувайки рождени дни с  тайната си любовница, руската гимнастичка  Алина Кабаева.

Украинските дронове атакуват района на Сочи все по-често през последните 12 месеца. Това изглежда е изплашило Путин, който е посетил “Бочаров ручей” само веднъж тази година, през март, за да бъде домакин на Рафаел Госи, ръководител на атомната агенция на ООН.

Вилата “Бочаров ручей” е построена от Съветския съюз като лятна резиденция за лидерите на Кремъл. След встъпването си в длъжност Путин я реновира, за да отговаря на неговите нужди.

„Проект“ пише, че по време на пандемията от Covid-19 Путин се е изолирал в “Бочаров ручей”, наслаждавайки се на умерения черноморски климат. Той дори има копие на офиса си в резиденцията си в Москва, построено във вилата, за да създаде впечатлението, че е в руската столица.

Путин е параноичен, че ще бъде убит, и намали ангажиментите си за пътуване, откакто нахлу в Украйна през 2022 г. Сега той предпочита да пътува с брониран влак, когато това е възможно и е ограничил до минимум пътуванията си по въздух.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14778

Водещи новини

Още новини