Владимир Путин назначи бившия си телохранител Алексей Дюмин за член на влиятелния Съвет за национална сигурност на Русия

Getty images (архив)
share

Владимир Путин назначи днес бившия си телохранител Алексей Дюмин за член на влиятелния Съвет за национална сигурност на Русия, предаде Ройтерс.

Световната информационна агенция, цитирана от БТА, отбеляза, че със същия указ на държавния глава са назначени и трима други нови членове на съвета.

Според указа на Путин това са първият вицепремиер Денис Мантуров, ръководителката на Федералната медико-биологична агенция Вероника Скворцова и началникът на Главното управление за специални програми на руския президент Александър Линец.

Новоназначеният член на руския Съвет за сигурност Алексей Дюмин е един от най-близките съюзници на президента Владимир Путин

Човек, спасил Владимир Путин от мечки, е следващият руски президент?

Руският президент Путин повиши 52-годишния Дюмин заедно с ново поколение длъжностни лица, които са натоварени с функционирането на военновременните командни центрове и контрола върху отбранителната промишленост. Така той става един от най-младите членове на Съвета за национална сигурност на Русия, смятан за съвременното руско политбюро.

В Русия, ръководена от Путин, Съветът за сигурност е ключова арена за формулиране на решения относно най-важните за Москва въпроси на националната сигурност и досега е доминиран от мъже от поколението на руския президент, предимно родени през 50-те години на миналия век.

 

Водещи новини

Още новини