Съпартиец на Владимир Путин загина при хеликоптерна катастрофа в Русия

Getty images (архив)
share

"Член на партията на Владимир Путин "Единна Русия" загина при хеликоптерна катастрофа", това написа вестник "Украинская правда".


Вертолетът, в който пътуваха Сергей Сметанин (на снимката в края на текста) - депутат в парламента на град Архангелск и предприемачът Алексей Семьонов, изчезна днес от радарите в северозападната Архангелска област", добави медията.

"В хода на издирвателните мероприятия бяха открити останките на летателния апарат, а също и телата на Сметанин и Семьонов", написа още цитираното издание.

"Причините за инцидента не се съобщават. Местното подразделение на Следствения комитет в Москва образува дело за изясняване на обстоятелствата около авиационната катастрофа", допълни вестникът.

"Инцидентите с хеликоптери и самолети в Русия зачестиха, след като Европейският съюз, Великобритания, САЩ и други страни наложиха санкции на Русия заради нейната пълномащабна война срещу Украйна (започнала на 24 февруари 2022 г.). Над 30-те държави спряха вноса на  резервни части за летателни апарати", припомни "Украинская правда".

Поредна смъртоносна катастрофа на руски военен хеликоптер

Водещи новини

Още новини