Зеленски се срещна с външните министри на Литва и Полша

Getty Images/Guliver
share

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна с външните министри на Литва и Полша Габриелюс Ландсбергис и Радослав Шикорски, съобщи Укринформ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14591

„Обсъдихме важни въпроси. Постоянният терор от Русия и нуждата да се използват далекобойни оръжия срещу военни цели на територията на страната агресор. Прилагането на двустранните споразумения за сигурност, прилагането на точките от Формулата за мир, подготовката на втората среща на високо равнище за мир, ускоряването на приемането на Украйна в ЕС и НАТО“, изброи Зеленски на профила си във Фейсбук.

Президентът благодари на Литва и Полша „че са с нас от самото начало до нашата обща победа“.

Туск не е притеснен от коментарите на Путин за война между Запада и Русия

Допълнително Зеленски съобщи във Фейсбук, че се е срещнал с бившия британски премиер Борис Джонсън в кулоарите на годишната Ялтенска среща за европейската сигурност, която се провежда в Киев.

Зеленски е благодарил на Джонсън за вниманието му към Украйна и подкрепата при предоставянето на необходимата международна подкрепа за страната от началото на пълномащабната руска инвазия. Той подчерта, че украинците винаги ще помнят онези, които са застанали до тях.

Според украинското президентство по време на срещата Зеленски и Джонсън са обсъдили важната роля да засилването на военната, политическа и икономическа помощ за Украйна, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14591

Водещи новини

Още новини