Взривове в Одеса

gettyimages
share

Украински медии съобщават за взривове в Одеса тази нощ. Изданието "Суспилне" твърди за работата на противовъздушната отбрана по цели, вероятно дронове.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14578

Ръководителят на областната военна администрация Олег Кипер отправи няколко пъти настоятелни призив жителите на Одеса да не напускат укритията. Той също съобщава за атака на безпилотни летателни апарати.

Тази нощ въздушна тревога бе обявена освен над Одеска област и над Черкаска, Кировоградска, Сумска и Харковска област. Към 7 часа сутринта на картата в червено свети Черкаска, Кировоградска, а въздушната тревога над Одеса е отменена.

Зеленски и прокурорът на Международния наказателен съд обсъдиха как да се изпълнят заповедите за арест на руски служители

От Сумска област местните власти също съобщиха за обстрел и за един загинал. Само за изминалото денонощие руската армия е извършила 57 обстрела с авиобомби, артилерия и дронове на гранични територия и населени места край границата. 

Военната администрация на Сумска област съобщи за удар по Ахтирка, където е пострадала жилищна кооперация, автомобили и предприятие. На място работят аварийните служби. На този етап се уточняват последствията от удара и няма информация за жертви и ранени.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14578

Водещи новини

Още новини