Зеленски пристигна в "Рамщайн": Нуждаем се от решимостта на нашите партньори

Getty Images, архив
share

Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди, че е пристигнал във военновъздушната база "Рамщайн" в Германия за участие в среща на Контактната група по отбраната на Украйна. Земенски потвърди пристигането си в Германия с публикация в Telegram.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14524

"Работим с партньорите за укрепване на Украйна. Пристигнах във военновъздушната база "Рамщайн", за да участвам в среща на Контактната група по въпросите на отбраната на Украйна", посочва той в съобщението.

"Нуждаем се от решимостта на нашите партньори и от средства, за да спрем въздушния терор на Русия. Нуждаем се от всички оръжия от вече обявените пакети за подкрепа, които най-накрая да достигнат до бойните бригади. И се нуждаем от решителни, дългосрочни решения от страна на нашите партньори, за да се доближим до справедливия мир, към който се стремим", се допълва в публикацията.

Зеленски се среща с немския канцлер Олаф Шолц
"Ще участвам в заседание на групата и ще се срещна с министрите на отбраната на САЩ и Германия Лойд Остин и Борис Писториус. Ще проведа и отделни разговори с канцлера Олаф Шолц", посочва още Зеленски.

"След това ще отида в Италия. Международен икономически форум "Амброзети", срещи с представители на италианския бизнес. Преговори с министър-председателя на Италия Джорджа Мелони", съобщи украинският президент.

"Съгласуваме позициите си с всички съюзници от Г-7", пише той в края на публикацията си.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14524

Водещи новини

Още новини