Кремъл: Путин не е сключвал никакви сделки с Дуров

Getty Images
share

Руският президент Владимир Путин не е сключвал никакви сделки със създателя на "Телеграм" Павел Дуров, заяви днес на брифинг с журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. По неговите думи, доколкото му е известно, Путин никога не се е срещал с Дуров.

"Дуров не е водил никакви преговори с Кремъл", подчерта Песков, коментирайки медийни публикации, в които се обръща внимание на честите му пътувания до Русия след 2014 г. и фактът, че деблокирането на "Телеграм" от руския телекомуникационен регулатор "Роскомнадзор" съвпада с присъствието на Дуров в Санкт Петербург.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви също, че разследванията за корупция на руски служители на отбраната са свързани със сериозни обвинения, които водят до съдебен процес, предаде Ройтерс.

Московски военен съд постанови вчера бившият заместник-министър на отбраната Павел Попов да остане в ареста по подозрение за измама в рамките на поредното разследване за корупция на служители, свързани с бившия руски министър на отбраната Сергей Шойгу.

Закопчаха бивш заместник на Сергей Шойгу

Песков отказа да отговори на въпрос за връзките на арестуваните служители с Шойгу, който сега е секретар на Съвета за сигурност на Русия, отбелязва БТА.

Във връзка с посещение на президента Путин в Монголия, Песков каза, че не вижда повод за тревога във връзка с факта, че Монголия е член на Международния наказателен съд (МНС), тъй като Москва и Улан Батор поддържат "отличен диалог", отбеляза също говорителят на руския президент.

Франс прес отбеляза вчера, че като член на МНС Монголия би трябвало да бъде задължена да арестува Путин, щом се озове на нейна територия, тъй като срещу него от съда е издадена заповед за арест "за незаконно депортиране“ на украински деца.

Путин планира да направи официално посещение в Монголия на 3 септември, уточни Песков.

Водещи новини

Още новини