Украйна съобщава за интензивни сухопътни боеве и въздушни атаки

Getty Images
share

Сблъсъците на фронта между украинските и руските войски са се увеличили до над 200 за едно денонощие, се казва в сутрешния доклад на Генералния щаб в Киев за ситуацията, цитиран от ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14452

Най-тежките сражения отново са в района на Покровск в източната Донецка област, където руската армия напоследък засили настъплението си. 

Руски части са успели да издигнат руското знаме в село Карловка, контрола над което двете страни отдавна си оспорват, съобщиха официални лица през нощта.

Информацията от Курска област е противоречива. Според някои сведения руските войски са си върнали контрола върху стратегически важното село Кореново. 

Проруският военен блог "Двама майори" обаче съобщи за прегрупиране на украинските сили там, което предполага, че боевете за селото продължават.

През нощта Русия и Украйна водиха интензивни бойни действия, като ударите с дронове и самолети отново доведоха до жертви сред цивилното население, съобщиха местни медии в днес сутринта.

Украйна заяви, че е свалила 12 дрона, пуснати от Русия през нощта

Тежък въздушен удар е нанесъл щети на гражданската инфраструктура в град Суми и е предизвикал пожар, съобщиха от регионалната военна администрация там. Суми се намира от украинската страна на границата с руската област Курск, където украинските сили напредват. 

"В резултат на вражеската атака има жертви“, съобщи регионалната администрация в канала си в "Teлеграм", но все още няма подробности какво точно се е случило.

Украинският генерален щаб също така съобщи за ракетна атака и 18 атаки с безпилотни самолети. Той съобщи, че са били прехванати 12 безпилотни самолета. Руски източници съобщават за удари в Суми, Кривой Рог, Полтава и в района на Виница, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14452

Водещи новини

Още новини