Закопчаха бивш заместник на Сергей Шойгу

Getty images (архив)
share

Руската полиция арестува бившия заместник-министър на отбраната армейски генерал Павел Попов. Той в продължение на 11 години бе заместник на уволнения в началото на май от президента и върховен главнокомандващ Владимир Путин Сергей Шойгу.


"Самият Попов бе обвинен преди два месеца във финансови измами и отклоняване  на средства от бюджета в особено големи размери", написа базираният в Нидерландия вестник "Москоу таймс".

"Според данните на разследването Попов е отговарял за поддръжката на тематичния парк "Патриот" (в Московска област). Уволненият генерал, действайки в престъпно съдружие с директора на учреждението Вячеслав Ахмедов и заместник–началника на Главното управление за иновации във военното министерство Владимир Шестеров, е отклонил средства в еквивалент на 20 милиона евро", добави изданието, което се позова на документи на Следствения комитет.

"Освен това Попов, с част присвоените пари си е изградил лукзодноа имение край руската столица. До разкритието на престъпната дейност на генерала се стигнало, след като фирми, наети за извършването на строителните работи, са подали жалби, че не са получили обещаните пари", посочи още цитираната медия.

Медия: Владимир Путин провежда чистка в руското военно министерство

 

Водещи новини

Още новини