Нидерландия: Украйна може да използва F-16 в руско небе

Getty images (архив)
share

"Украйна има правото да използва получените от Нидерландия изтребители F-16 във въздушното пространство на Руската федерация", това написа базираната в Хага медия "Москоу таймс".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14442

"Ние не сме налагали никакви ограничения върху използването на бойните самолети Ф-16, предоставени от нашата страна, стига да се спазват законите на войната", каза командващият въоръжените сили на членката на НАТО и Европейския съюз Оно Айхелсхайм.

По думите на високопоставения военен: Същото се отнася и за всяка част от военнотехническата помощ, предоставена на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от Кралство Нидерландия.

"Ние искаме Украйна да спечели войната и правим всичко по силите си тази цел да бъде постигната", каза още военноначалникът.


Шест нидерландски F-16 пристигнаха в Украйна


 Айхелсхайм се спря и върху операцията на ВСУ в западната руска Курска област. "От тактическа гледна точка действията са блестящи. ВСУ зае огромна територия за кратко време и създадоха главоболие на Владимир Путин", каза той.

Зеленски: Украинските сили превзеха нови позиции в руската Курска област

"Сега Киев трябва да мисли стратегически. Препоръчвам на военното и политическото ръководство на Украйна да използва завзетите земи като разменна монета при евентуални преговори с Москва", добави Айхелсхайм.

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14442

Водещи новини

Още новини